Schedule

Here is the tentative schedule of events and performances. Most meals will be on your own. Breakfast on Saturday and Lunch on Sunday will be donated by local businesses.

Anyone is welcome to observe workshops without signing up to participate. Sign up for workshops and panels here!

Friday, May 16

6:00-7:30 p.m. Check In & Welcome Social

8:00 p.m. Opening Remarks (attendance necessary for those performing & hosting workshops)

9:00 p.m. Performance by Circus Mojo and Duo Rose & Social

Saturday, May 17

9:00 a.m. Continental Breakfast provided by Riverside Marketplace

10:00 a.m. Opening Remarks & Introductions (attendance recommended to all participants)

10:30-1:00 p.m. Show run through: work together like a traditional circus to create a show for the public. Students will have the opportunity to help as a crew and offer tips to each other for the evening performance. Have props and equipment in place for evening show.

1:00-2:30 p.m. Lunch/break on your own

Workshops (choose one per session):

2:30 p.m.

Kristi Taff: Stretching Techniques (Dance Studio)            90 minutes
Nena Woo & Gamma Phi Circus: Tightwire (Theatre)            45 minutes

Kathleen Golde: Aerial Fabric (Theatre)                        90 minutes
Donald Keme: Juggling (Outside/Lobby)            45 minutes
Working in Europe Panel- Einar Trie, Duo Rose & Amy Nash (Office)            45 minutes

3:15 p.m.

Nena Woo & Gamma Phi Circus: Tightwire (Theatre)            45 minutes
Donald Keme: Juggling (Outside)            45 minutes
Working in Europe Panel- Einar Trie, Duo Rose & Amy Nash (Office)            45 minutes

Cirque du K: How to Build a College Circus Club (Lobby)            45 minutes

4:00-4:30 p.m. Group Meeting: Meet International Guests, Q&A

4:30-7:15 p.m. Dinner on your own & Social time at Circus Mojo

7:15 p.m. Hard Call Time!

Performers Saturday 8 p.m.:

Click here for Performance Video Packages

Sunday, May 18

Workshops/Panels (choose one per session):

9:00 a.m.

Duo Rose: Act development (Dance Studio)            90 minutes
Donald Keme: Juggling (Lobby)            45 minutes
Gamma Phi Circus & Lynn Coleman: Show Presence & Producing a Large Show (Office)            45 minutes
Erik Kloeker: Fire-Eating (Backstage)            90 minutes
Wolfgang Bientzle: German Wheel (Theatre)            45 minutes

 

9:45 a.m.

Donald Keme: Juggling (Lobby)            45 minutes
Wolfgang Bientzle: German Wheel (Theatre)            45 minutes
Kathleen Golde & Paul Miller: Working with Agents & Producers (Office)            45 minutes

 

10:30 a.m. Workshop set-up time 15 minutes


10:45 a.m.

Kristi Taff: Lyra (Theatre)            90 minutes
Gamma Phi Circus: Acrobatics (Dance Studio)                        45 minutes
Cirque du K: How to Build a College Circus Club (Office)            45 minutes
Gabe Gonzalez: Cyr Wheel (Theatre)            45 minutes

 

11:30 a.m.

Gamma Phi Circus: Acrobatics (Dance Studio)                        45 minutes
Gamma Phi Circus & Lynn Coleman: Show Presence & Producing a Large Show (Office)            45 minutes
Gabe Gonzalez: Cyr Wheel (Theatre)            45 minutes

 

12:15-1:30 p.m. Job Fair and Educational Opportunities & Lunch provided by Pizza Hut

 

1:30 p.m. Workshop set-up time 15 minutes

 

1:45 p.m.

Duo Rose: Aerial partnering (Dance Studio)            90 minutes
Cirque du K: Ground Skills Variety: Diabolo, Juggling, Poi, etc. (Lobby/Outside)            45 minutes
Sharon Alvarez: Silks (Theatre)            90 minutes
NECCA Panel: Professional Training Programs- Kristi Taff and Amy Nash (Office)            45 minutes

2:30 p.m.

Cirque du K: Ground Skills Variety: Diabolo, Juggling, Poi, etc. (Lobby/Outside)            45 minutes

Kathleen Golde & Paul Miller: Working with Agents & Producers (Office)            45 minutes

 

3:15 p.m. Workshop Set-up time 15 minutes

 

3:30 p.m.

Shanaz King: Straps (Theatre)            90 minutes

Erik Kloeker: Fire-Eating (Backstage)            90 minutes
Amy Nash: Hula Hoops (Theatre)            45 minutes
Pauly the Clown (former Ringling Bros. clown): Clowning

4:15 p.m.

Amy Nash: Hula Hoops (Theatre)            45 minutes

 

5:00 p.m. Festival wrap up

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s